Автор Тема: УЧЕНИЦИТЕ ОТ НГДЕК ВРЕМЕННО ЩЕ УЧАТ В 13 ОУ В СОФИЯ  (Прочетена 2776 пъти)

Неактивен NGDEK

  • Редник
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
Националната гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил Философ” (НГДЕК) временно ще се помещава в сградата на 13 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в София, стана ясно днес от директора на училището Мариела Папазова. Тя уточни, че причина за промяната и преместването на учебния процес от 40 СОУ „Луи Пастьор” в 13 ОУ е заради удобството на учениците. Временното провеждане на занятията в 13 ОУ ще бъде в една смяна, съобщи директорката Папазова, което било невъзможно в 40 СОУ.
   В писмо до министъра на културата г-жа Папазова информира, че на откриването на учебната година се е обърнала с молба към родители и ученици от по-горните класове да се включат на доброволни начала в почистването на 13 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, за да започнат учебните занятия в най-кратък срок. Тя пише още, че община „Възраждане” се ангажира да участва в почистването на сградата, като за целта на 18.09.2013 г. ще бъде осигурен контейнер за извозване на отпадъците, бригада и фирма за извършване на обезпаразитяване.
   Решението е временно, до приключване на ремонтните дейности в старата сграда на НГДЕК на ул. „Баба” №16 в кв. „Модерно предградие”.
  В писмо до министъра на културата д-р Петър Стоянович, Ученическият съвет на НГДЕК „Константин Кирил Философ” изразява своята благодарност от инициативата, подкрепата и действията около преместването на сградата на гимназията в района на центъра на София. Според тях мястото е особено подходящо, предвид връзките и непрекъснатите контакти със СУ „Св.Климент Охридски”. Възпитаниците изразяват и своята готовност да съдействат по всякакъв възможен начин в действията около фактическото преместване.
   С решение на Столичния общински съвет от 18 юли 2013 г. сградата на 13 ОУ на ул. „Св. Св. Кирил и Методий” №63 беше безвъзмездно предоставена на Министерството на културата за срок от 10 години.


Източник: http://mc.government.bg/newsn.php?n=3831&i=1